- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ק"ג 3344-01-11
|
ק"ג בית דין אזורי לעבודה חיפה |
3344-01-11
22.7.2013 |
|
בפני : אביטל רימון-קפלן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נסר עבד עו"ד חוסאם סבית |
: קרן הביטוח והפנסיה של פועלי הבניין ועבודות ציבוריות א.ש. בע"מ בניהול מיוחד) עו"ד תומר אלטוס |
| פסק-דין | |
בפנינו תביעתו של מר נאסר עבד (להלן - התובע) להורות כי השכר הקובע על פי חישובי הנתבעת ממנו נגזרו זכויותיו לגימלת זקנה, נמוך משכרו הקובע כמתחייב מתקנות הנתבעת, ולחייב את הנתבעת לשלם את גימלתו על פי החישוב הנכון כמוצע על ידו ולחייבה בתשלום ההפרשים שהצטברו לשיטתו, עד כה, בין גובה הגימלה ששולמה לו לבין גובה הגימלה שלטענתו הוא זכאי לה.
לציין, כי מלכתחילה התובע פנה בתביעתו זו אל וועדת הערעורים לענייני קרן פועלי הבניין כמתחייב מהוראות תקנות הנתבעת, והוועדה אף החלה לדון בענייננו.
דא עקא, שעוד בטרם התקבלה החלטה בערר שהגיש, בוטלו וועדות הערעורים הנ"ל, מבלי שעניינו של התובע הוכרע.
אי לכך, בנסיבות אלו ובהעדר גורם אחר על פי התקנות שיוכל להכריע בעררו של התובע, הוסכם בין הצדדים להעביר את המחלוקת לגופה להכרעת בית הדין ובהתאם לכך התנהל ההליך בפנינו.
העובדות והמחלוקת שבין הצדדים
1. הנתבעת - קרן הביטוח והפנסיה של פועלי הבניין ועבודות ציבוריות - אגודה שתופית בע"מ (בניהול מיוחד), הינה אגודה שיתופית המנהלת את קרן הביטוח והפנסיה של פועלי הבניין ועבודות ציבוריות (להלן - הקרן).
2. התובע הועסק במשך שנות עבודתו בענף הבניין כעובד חודשי, וזכויותיו לפנסיה בוטחו במסגרת הקרן החל מחודש אוקטובר 1953 ועד לחודש יוני 1994.
בחודש יולי 1994 עם הגיעו לגיל 65 פרש התובע לגמלאות, ומאז הוא מקבל מהקרן גימלת זקנה, אשר על שיעורה כאמור הוא מלין במסגרת תביעתו זו.
3. הואיל והתובע פרש לגמלאות עוד בשנת 1994, הרי שלא היה חולק בין הצדדים כי המקור הנורמטיבי לקביעת זכויותיו הפנסיוניות של התובע הוא תקנות קרן הפנסיה המקיפה של הקרן שחלו נכון למועד פרישתו של התובע, על הקרן וחבריה (להלן - תקנות הקרן או התקנות, לפי העניין), ולא הוראות התקנון האחיד שהוחל רק בשנת 2003.
4. לציין, כי לאחר ששמענו את חקירותיהם הנגדיות של המצהיר מטעם הנתבעת והמומחה מטעם התובע, ולאחר שהמומחה מטעם התובע תיקן את חישוביו בהמשך להן, עלה בידי הצדדים לצמצם את המחלוקות בתיק זה, כך שהשאלה היחידה שנותרה במחלוקת בסופו של יום, היא שאלת פרשנותו של סעיף 2(ב)(1) לפרק השני לחלק הרביעי לתקנות הקרן, לצורך חישוב שכרו הקובע של התובע אשר ממנו תיגזר הגימלה.
5. לא זו אף זו, בסופו של יום אף עלה בידי הצדדים, להגדיר במפורש את שוויה של המחלוקת בתיק זה ואת הנפקות החישובית שלה.
וכך, לשיטת הנתבעת, הפרשנות הנכונה של הוראות סעיף 2(ב) (1) הנ"ל מובילה למסקנה לפיה השכר הקובע לגמלה ממנו נגזרת הגמלה של התובע, הוא: 3,699.85 ש"ח (בערכים נומינאליים למועד הפרישה), על פי החישוב כדלקמן:
שכר בסיס - 2,832.59 ש"ח
תוספת תמריץ אי היעדרות - 282.95 ש"ח
תוספת וותק - 157.76 ש"ח
תוספת הבראה - 165 ש"ח
תוספת שכר יתר - 261.55 ש"ח
סה"כ 3,699.85 ש"ח
הואיל ולא היה חולק בין הצדדים כי התובע צבר 70% גמלה, הרי שלטענת הנתבעת גובה הגמלה המגיע לתובע הוא 2,589.9 ש"ח, בערכים נומינאליים למועד הפרישה, על פי החישוב שלהלן:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
